Sinfoniakonsertti Mikaelinkirkossa 29.4. klo 19.00

Kampus sinfonietan sinfoniakonsertti kajahtaa Mikaelinkirkossa vapun alla perjantaina 29.4. klo 19. Konsertin avaa Beethovenin jännittävä ja kiinteätunnelmainen Coriolan-alkusoitto. Solistina kevään konsertissa kuullaan klarinetisti Henna Jämsää. Hän soittaa Weberin iloisesti poreilevan Klarinettikonserton nro 1 f-molli. Schubertin tuotannosta orkesteri esittää h-molli -sinfonian, joka tunnetaan paremmin nimellä "Keskeneräinen". Konsertin johtaa Markus Yli-Jokipii.

Liput ennakkoon 10 €/opiskelijat 5 €, ovelta 12/6 €.

Ennakkomyynti Ars Musica -levyliikkeessä, Hämeenkatu 22 (avoinna ti-pe 11.00-17.00).

 

Henna Jämsä 

Henna Jämsä (kuva: Rikhard Tiula)Henna Jämsä (kuva: Rikhard Tiula)Henna Jämsä aloitti klarinetinsoiton Toholammilla Keski-Pohjanmaan konservatoriossa Jukka Oittisen oppilaana. Ammattiopinnot hän suoritti Sibelius-Akatemiassa Anna-Maija Korsimaan ja Harri Mäen ohjauksessa. Vuonna 2003 hän suoritti A-tutkinnon parhain arvosanoin ja valmistui samalla musiikin maisteriksi. Lisäksi hän on opiskellut Tukholman kuninkaallisessa musiikkikorkeakoulussa sekä lukuisilla mestarikursseilla Suomessa ja ulkomailla. Henna Jämsä on kuulunut Turun Filharmonisen orkesterin jäsenistöön vuodesta 2003. Hän on myös työskennellyt kauden 99-00 Lapin Kamariorkesterissa, kauden 00-01 Oulun kaupunginorkesterissa, kauden 04-05 Helsingin kaupunginorkesterissa ja  syksyn -07 Sinfonia Lahdessa. Näiden lisäksi hän on toiminut avustajana useimmissa maamme ammattiorkestereissa. Solistina hän on esiintynyt mm. Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin, Radion Sinfoniaorkesterin ja Turun Filharmonisen orkesterin kanssa.

Orkesterityönsä ohella Henna Jämsä on aktiivinen kamarimuusikko ja hän onkin esiintynyt erilaisissa kamarimusiikkikokoonpanoissa lukuisilla festivaaleilla. Hän toimii myös tuntiopettajana Turun ammattikorkeakoulun musiikkiakatemiassa.