Kapellimestari

Satu Simola

Sekä kuoron- että orkesterinjohdon diplomit suorittanut Satu Simola toimii Hele Ensemblen ja Turun yliopiston sinfoniaorkesterin Collegium Musicum Turun taiteellisena johtajana.

Simola on johtanut monipuolisesti erilaisia kokoonpanoja. Simolan johtama Montolan puhallinorkesteri (2007-2012) sai kolmannen palkinnon Berliinin kansainvälisissä puhallinorkesterikilpailuissa 2010 ja Simola oli ehdolla parhaaksi kapellimestariksi. Puhallinorkesteri palkittiin myös Vuoden puhallinorkesteriksi 2011. Collegium Musicum Turkua Simola on johtanut 2013 lähtien. Keväällä 2019 orkesteri palkittiin jaetulla 1. palkinnolla European Music Festival for Young People -tapahtumassa Belgiassa. Collegium Musicum Turku ja Satu Simola toimivat myös Tangomarkkinoiden 2019 kisaorkesterina ja -kapellimestarina. Simola vierailee säännöllisesti Kaukametsän kamariorkesterin kapellimestarina. Keväällä 2019 Simola vieraili Turun Filharmonisessa orkesterissa Hiiri -teoksensa säveltäjäkapellimestarina. Simola on vieraillut Joensuun, Vaasan, Porin ja Lappeenrannan kaupunginorkestereissa sekä Tapiola Sinfoniettassa.

Simolan sävellystuotanto kattaa kymmeniä kuorolauluja ja orkesterimusiikkia. Tilaustyö Kainuu-kantaatti sinfoniaorkesterille, kolmelle kuorolle, bändille ja tanssijoille esitettiin 2017 Kajaanin kaupungin Suomi 100 itsenäisyyspäiväjuhlassa. Simola on kehittänyt Helsingin kaupunginorkesterin Opi kuuntelemaan klassista! -verkkopedagogiikkamateriaalin yhteistyössä HKO:n kanssa. Hän on myös usein kutsuttu vieras HKO:n asiantuntijana teosesittelyissä. Simola käsittelee klassista musiikkia myös Urban Espoo -sovelluksessa Espoon kaupunkitapahtumien asiantuntijana. 2019 syksyllä Simola oli puhallintapahtuma Ruskatröötän teemasäveltäjä. Lisäksi hän osallistui Laboratorio Camerata Interculturale -yhteistyöhön Roomassa yhdessä kamarikuoro GÖR:n kanssa. Simolan teoksia kustantavat Sulasol ja Fennica Gehrman. Hänen tuotantoaan ovat levyttäneet Jonna Imeläinen ja Harri Iljin, Esa Ruuttunen sekä Pohjalaisten Osakuntien Laulajat.