Adventtikonsertti 8.12.2012

Kirjoittanut hallitus Ke, 21.11.2012 – 23:56

 

Adventtikonsertti Mikaelinkirkossa Lauantaina 8.12.2012 kello 18.00 

Mitä olisi joulunodotus ilman herkkää ja tunnelmallista joulumusiikkia?

Turun yliopiston ylioppilaskunnan kuoron ja Collegium Musicum Turun perinteistä Adventtikonserttia tähdittää baritoni Jouni Kuorikoski.

Liput 
15 e
10 e (eläkeläiset, työttömät, varus- ja siviilipalvelusmiehet)
5 e (opiskelijat, lapset)

Lippuja saa ovelta tuntia ennen konserttia sekä ennakkoon kuorolaisilta ja orkesterilta. Lippuvaraukset sähköpostilla: liput@tyynkuoro.fi.

Tapahtuma Facebookissa

 

 

Konsertin pääteos on Ralph Vaughan Williamsin sävellys Fantasia on Christmas Carols, jonka kuoro ja orkesteri esittävät yhdessä monilla kansainvälisilläkin lavoilla esiintyneen baritoni Jouni Kuorikosken kanssa.
 
Fantasia on Christmas Carols pohjautuu tunnettuihin brittiläisiin joulusävelmiin. Kuorikosken mukaan teoksen kristinuskon historian läpikäyvä teksti on hyvin koskettava, ja hän on esiintymisestä innoissaan.
Teoksen alun koruttoman kaunis sävelkieli rikastuu hienolla tavalla matkan edetessä ja puhuttelee syvästi. On poikkeuksellinen ilo saada esittää tätä teosta nuorten muusikkojen kera .”
Pääteoksen lisäksi orkesteri ja kuoro esiintyvät konsertissa myös erikseen. Collegium Musicum Turku esittää sinfoniaorkesterin voimin kaksi osaa Edward Griegin Sinfonisista tansseista. Esitykseen liittyy ripaus haikeutta, sillä konsertti on Markus Yli-Jokipiin viimeinen orkesterin kapellimestarina.
 
Tyyn kuoro vie konserttivieraat Mikko Sidoroffin johdolla herkkiin joulutunnelmiin. Suomalaista uutta musiikkia edustaa Sidoroffin eteerinen sävellys Pyhä yö. Kansainvälistä väriä tuovat muun muassa ranskalaisen Francis Poulencin Hodie Christus natus est sekä amerikkalaisen Eric Whitacren säveltämä Lux Aurumque.
 
Lisäksi toivotamme joulun tervetulleeksi myös perinteisten joululaulujen voimin, joista nautitaan sekä kuorosovituksina että koko kirkkokansan yhteislauluina.
 
 
Tyyn kuoron ja Collegium Musicum Turun Adventtikonsertti lauantaina 8.12. klo 18 Turun Mikaelinkirkossa, Puistokatu 16, Turku. Liput 15/10/5. Lippuja ovelta sekä ennakkoon kuorolaisilta ja orkesterilta. Lippuvaraukset sähköpostilla: liput@tyynkuoro.fi